Friday, August 22, 2014

Ňuchanie týždeň pred táborom

Pondelok, 18.8.
- 6:15, svetlo
- 4x4, vysoká tráva na výjazde na Hradeckú
- začínali sme opäť nariedko, od polovice sa prihadzovalo viac. Ňuchanie cez 10 minút bez zdvihnutia hlavy, úplne som bola megaspokojná.

Utorok, 19.8.
- 4:45, tma, na konci hmla
- 4x4, pokosená tráva pred kolejemi
- 8 minút ňuchania bez problémov, potom začal dvíhať hlavu a štrajkovať, zase sme sa dostali na +- 10 minút, ale koniec bol taký rozpačitý.

Piatok 22.8.
- 4:30, tma, hustá hmla
- 3x3, čerstvo (včera večer) pokosené púpava na obratisku
- veľa pamlskov, pokus o motivačnú, ale nedopadlo to dobre. Tá púpavová časť sa mu nejak nepáčila, možno bol príliš narušený pach nielen vo štvorci, lebo dosť vybiehal von a po chvíli si sadol a čumel na mňa. Po polke krabičky som ho stiahla, a spravila vedľa iný, ešte menší štvorček so zvyškom granulí.
- Druhý štvorček celý spokojne a pomerne rýchlo vyžral, tam už nemal tendenciu vybiehať ani nič, druhý bol na pokosenej tráve (nie púpave)
- Možno neni úplne dobré dávať na konci takú veľkú odmenu (hrsť granulí) lebo si asi spojil že koniec ňuchania = odmena, aj keď potom sa ešte sám znova hrnie do štvorca ňuchať ďalej.

Najviac je jasné že sa mu to páči z toho, že keď prechádzame obvyklými štvorčekovými miestami o pár dní neskôr na prechádzke, tak Fido hľadá, kde je ten štvorček schovaný :)

No comments:

Post a Comment