Tuesday, September 2, 2014

Stopy tyzden po tabore

Pondelok 1.9.
- 4:00, slabe mrholenie, tma
- trava pred kolejemi, polodlha
- 2x2 stvorcek husto posypany granulami, potom zuzenie do chvostika v ktorom boli granule len na 1 strane kazdych 10-15cm, na konci 1.5x1.5 stvorec v ktorom boli granule v podstate uplne na kope.

Pred stvorcom sa mi ho nepodarilo posadit ako sa moc hrabal uz nuchat, zacinali sme v tom smere, do ktoreho viedol tunel dalej. Prvy stvorec vyzbierany skoro cely, len som ho musela pridrziavat nech sa rovno nepusti do chvostika pred vyzbieranim (asi zrusim to zuzenie). Potom chvostik uplne preletel, brzdit ho stopovackou vobec nemalo zmysel, zapieral sa celou silou a aj tak odignoroval. Zbytok granuli vyzbierany uplne do poslednej.

- skusim dat najblizsie do tunela viac hodnotne pamlsky, aby bol motivovany ich naozaj vyzbierat
- ak ani to nepomoze, tak skusime cyklus, aby v stvorcekoch nebola nejaka zasadne lakava odmena
- chce to zacat zalahavat predmety mimo stopu, nech mam ako zmysluplne ten cyklus ukoncit.

Utorok 2.9.
- 4:20, po dazdi
- trava pred kolejemi, polodlha
- maly stvorec, par krokov vylozenych masom, stvorec v hline pod stromom
- prvy stvorec vychrumal, potom sa pustil na chvostik, 2 z 10 kuskov masa preskocil a zastavil v druhom stvorci. Tam som mu aj dohadzovala, lebo to ho zjavne bavilo, a cim menej bolo v stvorci granuliek, tym sustredenejsie nufal, ani neodchadzal.

Stvrtok 4.9.
- 15:45, slnko a asi 28 stupnov
- dve stopy:
- najprv stvorec, cesticka, stvorec vo vysokej trave
Stvorec moc nevyzbieral a vybral sa po cesticke. Tu dost prebehol az dosiel do druheho stvorca, ten vyzbieral o poznanie poctivejsie. Potom som ho naviedla znova na cesticku, tu uz vyzbieral o kusok lepsie (tzn nechal len tak polku granuliek) a dozbieral prvy stvorec.
- potom cyklicka trojuholnikova stopa v nizkej trave
Pociatocny stvorec vyzbierany trosku a potom hybaaj na stopu. Prve kolecko preletene, zbieral tak 1 zo 4 granuliek. Na druhom pochopil, ze su nejake granule aj mimo stvorcekov, tak sa trosicku spomalil a zacal ich zbierat. Presli sme 3.5 kolecka a ostali po nom na celom trojuholniku len 5 granuliek.

Sobota 6.9.
- 7:00, po dazdi a zatiahnute
- cerstvo pokosena zahrada v Leviciach
- stvorcova cyklicka stopa
Zbieral tak striedavo oblacno, dost preskakoval aj ked siel uz nie prve kolecko. Dali sme asi 4 kolecka kym dosli v stope granulky. Bavilo ho to, aj podla mna nufal, len nejak ich nezbieral poctivo, viac ho bavilo nufat nez zrat.

No comments:

Post a Comment