Saturday, November 23, 2019

Ufučaná IFH1

Nový skúšobák nám trošku zľahčil pôvodnú skúšku FH1 a tak bol cieľ tejto jesene jasný - splniť dvojhodinovú, ale inak nezmenenú IFH1.

Stopu Fidovi našlapala Zůza, bola na krásnej ozimine asi 8cm vysokej a deň pred skúškou pršalo - takže takmer ideálne podmienky.
Takmer.
Až na to, že fučalo tak, že takto silný vietor na stope sme zažili len raz, na FPr2. Tentoraz už ale stopa bola dvojhodinová, a navyše nám cez ňu párkrát prebehol zajac, a tak sa Fido poriadne zapotil - a ja s ním.

Už od prvého úseku ho miestami ťahalo zo stopy kolmo do strany - a na kúsku zišiel pár krokov než sa vrátil. Lom proti vetru, rovnako ako v tréningu, si skrátil.
Najhorší bol ale úsek tretí. Fido na jednom mieste zišiel asi 3 metre, čuchal nejakú stopu, tipujem že zajaca - než sa uvedomil, že má robiť niečo iné a vrátil sa. O pár metrov to dotiahol do dokonalosti, keď opäť vyšiel do strany, ale tentoraz celých 10 metrov a ja som sa už lúčila so skúškou. Našťastie na 10 metroch keď napol šnúru sa spamätal, že má ešte nejakú prácu, a na stopu sa vrátil.
Následne si ani nevšimol kríženie, až kým neprišiel znova na kríženie asi zajacom - zišiel po ňom opäť asi 2 metre než sa vrátil ďalej pracovať.
Na konci potom už bol viditeľne unavený a neistý, často overoval smerom po vetre, zastavoval a pozeral na mňa. Našťastie posledný predmet už nebol ďaleko a tak to Fido zvládol prejsť až do konca.

Za predmety - označované v stoji sme nestratili ani bodík, pri práci sme tých bodíkov stratili až až, ale nakoniec tam ešte bola trošku rezerva - dokopy 79 bodov a naša síce bodovo najhoršia, ale zároveň aj najťažšia skúška je doma.

Hor' sa do trénovania na IFH2

No comments:

Post a Comment