Sunday, February 17, 2019

Skúšky nanečisto

Pred Cituška Cupom sme sa aj tento rok prihlásili na skúšky nanečisto - tentoraz hlavne preto, aby mal Fido halu naozaj perfektne nakukanú a nič naostro neriešil. Keďže je hala malinká, niektoré veci boli ľahšie, iné oveľa ťažšie.
Tentoraz sme si spravili aj tréning, z ktorého som veľmi dobrý pocit nemala - zasekli sme sa na konci na kuželi, ktorý stál asi 3m od prekážky, pričom prekážka bola bližšie k nám. Problém našťastie mali úplne všetci, a tak naostro prekážka zmizla.
V malej hale sa nezmestili viac než 3 psíky na odloženie spolu, a tak sme sa boli odkladať v trojici s fenkou borderkou a psom CSV. Fidovi stále neverím 100% ale msím povedať, že nervy som mala o dosť menšie než pred rokom. A Fido to odsedel pekne a bez problému.
Na individuálne cviky sme šli poslední a po menejpodarenom tréningu som očakávala všeličo. Ňufák ale ukázal čo má natrénované, v prvej polke cvičenia šiel úplne suverénne. V druhej už bola badať únava - aport prekusoval (?!), na polohách skoro bolo treba druhé povely tak mal pomalé reakcie a ešte sa na konci začuchal. A kužel na druhý povel, pričom ho, podobne ako iné psy, najprv nevedel vôbec nájsť. Nakoniec sa mu to ale podarilo a tak sme mali v podstate všetky cviky krásne. Snáď sa podobný výkon podarí aj naostro.

No comments:

Post a Comment