Sunday, March 6, 2016

Fida mláďenca normálny cvičákový deň

Po takmer roku sme začali chodiť znova na cvičák. Je to najlepšie miesto kde je hromada psov (väčšinou) pod kontrolou a tak môžeme pracovať na cvičení a odložení so psom v dohľade. Aj v cvikoch ktoré zahŕňajú prekážky sme sa už dostali na takú úroveň, že nám prestali stačiť náhradné prekážky na výbehoch. A tak som sa rozhodla, vždy ak to len trošku pôjde sa na cvičák v sobotu ráno dostaviť.

Dnes sme oslávili hneď niekoľko úspechov. Najprv sme precvičili samostatné vpred cez metrovku, a Fido nezaváhal ani kúsok a pekne skákal bez opravovania. Aj aport tyčky cez metrovku bol bez väčších problémov, treba ho už len trošku spomaliť aby ubrzdil skôr než do mňa vrazí.

Potom prišlo na rad Áčko. Najprv síce zoskakoval hneď z vrchu, no po jednom asistovanom prelezení pochopil že lahšie bude aj cestou dole najprv kúsok zliezť, než zvyšok zoskočí. Potom som riskla prelezenie aj s tyčkou v hube. Spočiatku sa síce bál tak moc, až mu tyčka vypadla z huby, no následne to zvládol. Dokonca dvakrát.

A ako posledné sme si dali odloženie. Na jednu stranu od nás cvičili kurzisti, priamo pred Fidom vo vzdialenosti 20-40m cvičili ostatní a tak sa musel celkom ovládať. Po odložení som sa schovala za plentu a mrchavec hneď vstal, však panička sa nepozerá tak asi po mne nič nechce. Po vrátení do polohy už potom ale vydržal krásne celých 7 minút.

Pred odložením už bolo vidieť, že už milosťpán nevládze, a to sme cvičili ledva 10 minút.  Na konci hodiny si ešte prvýkrát vyskúšal prechod skupinkou, a potom dostal za odmenu chvíľu na hranie s kamoškou Ambrou. Aj pri tom sa stal jeden zázrak, keď sa Fido rozbehol za steňaťom čo šlo poza plot, tak sa na prvé zavolanie krásne vrátil.

Po cvičáku sme sa ešte prešli cez nákupné centrum, potom cez centrum mesta, pobehali po pohyblivých schodoch (tie sa mu moc nepáčili) a takto unavený už ani okoloidúce psy vôbec neriešil. Po takomto namáhavom doobedí odpadol už v šaline.


No comments:

Post a Comment