Monday, November 10, 2014

Ždánický les

12 kilometrový výlet - tam a späť po bývalej ceste 3. triedy (teraz je tam zákaz vjazdu).
Keďže včera väčšinu dňa pršalo, výber výletu sme prispôsobili a našli taký, kde sa pôjde po spevnenej ceste a nie blatom.

Na pol ceste sú tri rybníky. Hneď k tomu prvému Fido nabehol a začal ho vo veľkom skúmať. Tak som skúsila využiť príležitosť, a nejak ho donútiť plávať. Síce sa mi podarilo vlákať ho za piškótom do vody tak, že musel spraviť pár temp. Jemu sa to ale vôbec ani trošku nepáčilo, okamžite zdrhol a na ďalšie piškóty sa už len smutne pozeral z brehu a packoval do vody.


 Vybrali sme si úplne ideálny čas a obdobie - keďže bolo mokro, vonku nebolo ani nohy, a tak si Fido užil celý výlet navoľno.  A správal sa tak klasicky Fidovsky ukážkovo. Na zavolanie chodil, mali sme aj pár chvíľ chôdze u nohy keď som nechcela aby sa namočil do vody cestou nazad, a všetko zvládol krásne. A samozrejme, za celý čas len raz odbočil z chodníka a nikdy sa nevzdialil na viac ako 20 metrov od nás.

Cestou nazad som ešte neodolala krásnej lúčke, a tak si jednu kratšiu aj zastopoval. Nuž a po výlete sme si dali ešte jeden dobrý obed v reštaurácii, a tak keď sme konečne po 5 hodinách prišli domov, Fido zaľahol a spal s malými prestávkami až do ďalšieho rána.

No comments:

Post a Comment