Saturday, July 13, 2019

Júlové Podhradí a ZPS1

Ako každý rok, aj tentoraz sme si s Fidom zopakovali náš každoročný kolobeh zimné úspechy - teplo - depka - končenie s cvičením - tábor - nadšenie do ďalšieho cvičenia.
Ciele tohto tábora boli dva - zistiť či má zmysel rozmýšľať na jeseň nad FH1 a vyskúšať reakciu na psy keď je "kastrovaný".


Na poslušnosti sme teda Fida pekne potrápili - krásne Figurantky Eliška, Anttara a Cailin cvičili s nami vo vzdialenosti do pol metra a Fido sa mal sústrediť na mňa. Bol to zaberák a vyzeral síce že ho za chvíľu porazí, no zvládol to. A na skúške to už bude jedine jednoduchšie. Poslednú session si dal aj s Falym a tiež to zvládol na jedničku.


Na stopách sa mu po dlhej pauze darilo pekne, a tak po prvej testovacej stope šiel potom rovno na skúšku.

ZPS1 - cudzia stopa 500 krokov, 2 hodiny stará a s jedným ostrým lomom. Na rad sme sa dostali o veľmi peknom rannom čase kedy ešte bolo krásne zima, a tak Fidovi nič nebránilo vo fajnovom výkone. Stopa bola položená na tráve, čo je náš najhorší terén - a vysoký nos sa kruto premietol aj do hodnotenia. Zároveň mi Fido potvrdil, že rozhodnutie nechať ho u predmetoch stáť bolo správne, na tých nestratil ani bodík.

Poslušnosť bola vtipnejšia - nebála som sa že by nespravil, jeho posledný výkon na rovnakej poslušnosti bol za výbornú, ale odvtedy sme tie cviky vôbec necvičili. Navyše sme mali rovno -4 body za priraďovanie priamo k nohe u aportu a prekážky. Fido si samozrejme navymýšľal ešte zopár habaďúr, a tak sme skončili s o 11 bodmi menej než pri poslednom pokuse.


Dohromady teda krásne vyrovnaný výkon s 84 bodmi za stopu a 86 za poslušnosť. Fido potvrdil že vyňuchať dvojhodinovku zvládne jak nič a zvláda cvičiť aj keď to je už druhý oddiel ten deň.

No comments:

Post a Comment