Saturday, July 4, 2015

Hodruša - Hámre

33 stupňov a výhľad na ďalšie dni že bude ešte hnusnejšie a teplejšie úplne zvádzal k tomu, ísť otestovať, či to Fidove plávanie minule nebola len náhoda. Tentoraz bolo cieľom hodrušské jazero (tajch), ktoré je priamo prístupné autom, takže ani netreba psa vliecť ďaleho po tom teple.

Na mieste sme najprv ostali nemilo prekvapení, spodné jazero bolo vypustené, všade naokolo to vyzeralo ako stavenisko, chodník po opačnej strane jazera prerušený stavebnými prácami... Ale keď už sme na mieste, aspoň sme sa boli pozrieť na horné jazero. To bolo síce tiež z väčšiny vypustené, no vrámci rozkopaného okolia sa dalo nájsť miesto, kde bol rozumný prístup k vode.

Nuž a Fidopán sa nenechal zahanbiť, a ukázal nám, že to plávanie minule vôbec nebola náhoda. Po prvom opatrnom vleze do vody za paličkou si znova skočil už len tak pre radosť, a vôbec mu nevadilo ani to, že zlez do vody bol veľmi strmý a už po jednom kroku nedočiahol a musel plávať.

Už to chce len dopilovať privolanie, lebo keďže sa zvyšok výpravy šiel medzitým poobzerať po okolí, nemohla som ho pustiť zo šnúry. Fido by sa totiž asi radšej vydal hľadať zvyšok, napriek tomu, že sa mu pobyt vo vode zjavne veľmi páčil. A to dokonca tak moc, že aj zabudol na to, že ho vlastne prinášanie nebaví.




No comments:

Post a Comment