Monday, January 12, 2015

Boskovice

Včera bolo hnusne, tak sme na dnes vybrali výlet po spevnenej ceste. Začínal u westernového mestečka. 11 kilometrový výletík.

Počasie nám prialo, bolo hnusne zima, zatiahnuté a na ceste kopa blata, a tak sme ani na pomerne frekventovanej cestičke takmer nikoho nestretli. Dva psy, bežca, cyklistu a jazdcov na koňoch.

Krpec nám dospieva a začína to byť puberťák na prizabitie. Po prvom kilometri sa rozhodol, že v lese je niečo strašne zaujímavé a musí to nutne skontrolovať, a tak sa s nosom na zemi rozšprintoval niekam smerom do lesa. Keď som to tak nenechala, a stopka ho zabrzdila v rozlete, tak to skúsil aspoň na druhú stranu - kde už ale rástli stromy. Tam ešte tak 4krát zmenil smer, čím sa zamotal medzi stromy šnúrou tak, že som ho ďalších 5 minút vymotávala.

Aby toho nebolo málo, po ďalších pár metroch prešli okolo dvaja jazdci na koňoch. Koňa videl Fido takto zblízka prvý krát, a po chvíli, keď usúdil že ho kôň nezje, asi dostal chuť zjesť koňa on. A tak sme si znova dali zopár šialených šprintov na dĺžku stopovačky, načož sa pokračovalo ďalej na vodítku, kým sa trošku ukľudní.

Ďalší encounter bol ešte zábavnejší - prebehla nám cez cestu srnka. Tú som ale našťastie videla skôr ako on, a tak sa len poprechádzal po dvoch zavesený na vodítku.

Inak bola ale prechádzka fajn, vyplnená veľa, VEĽA naháňaním šišiek. Fido naozaj miluje šišky, je to momentálne asi jediné, čo ho vie namotivovať aby nečumel na psa.

No a vydarený výlet sme zakončili v reštaurácii Eden v Boskovicich, kde nemali s Fidom vôbec problém, príjemné prostredie a aj jedlo celkom fajn.

No comments:

Post a Comment